Helló Látogató!, BELÉPÉS
Koralia evo 5600

Nagyobb kép megjelenítéséhez kattintson a fotóra!


További képek:
Koralia evo 5600

Bruttó ár: 29 764 Ft


Akciós ár: 20 835 Ft


Kosárba: db


Koralia evo 5600
Cikksz.: 020-13-2280


Koralia Evolution 2800/4000/5200 vízpumpa


 

A Koralia vízpumpákat kiváló teljesítmény, alacsony áramfogyasztás és könnyű karbantarthatóság jellemzi. A tapadógumiból és mágnesből álló kombinált felfüggesztés legfeljebb 15 mm-es üvegvastagságon teszi lehetővé a rögzítést.

A KÉSZÜLÉK RÉSZEI: A – felső kamra, B – rotor, C – központosító gumipersely, D – alsó kamra/pumpatest, E – belső tapadógumi + mágneses rögzítőegység (gömbcsuklóval) F - külső tapadógumi + mágneses rögzítőegység

 

Figyelem! A Koralia Evolution pumpákat az akvárium vizének mozgatására, nem szűrésre tervezték!

 

BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK Mielőtt a készüléket üzembe helyezzük, minden esetben győződjünk meg arról, hogy az összes alkatrész ép. Mielőtt a vízbe nyúlnánk, MINDIG áramtalanítsuk a vízpumpát, és minden vízbe nyúló elektromos készüléket. Győződjünk meg arról, hogy a hálózati feszültség megegyezik a készüléken feltüntetettel.

A készüléket beltéri, legfeljebb 35 Celsius fok hőmérsékletű folyadékokban történő használatra tervezték. A készüléket ne helyezzük áram alá, ha nincs teljesen víz alatt, ha valamely alkatrésze hiányzik, vagy ha nem a mellékelt tapadógumis, mágneses egységgel van rögzítve. A pumpa elektromos kábele nem cserélhető és nem javítható, sérülése esetén az egész készüléket cserélni kell. Az elektromos kábelt ne vágjuk le, és ne húzzuk annál fogva a készüléket. Áramtalanításkor a villásdugónál fogva húzzuk ki, és mindig száraz kézzel végezzük. Működtetésekor győződjünk meg arról, hogy a pumpa felülete nincs eltömődve, és hogy ne tudjon homokot beszívni, mert ez komolyan megrongálhatja a készüléket, és a garancia elvesztését vonja maga után (lásd karbantartási rész). Az erős mágnesek miatt ne hagyjuk, hogy gyermekek kezébe kerüljön. A mágneseket ne érintsük közvetlenül egymásnak, mindig az oldalukat fogjuk, és vigyázzunk, hogy a kezünk, ujjaink ne kerüljenek a két mágnes közé. Kb. 5 cm-es távolságon belül a mágnesek erősen vonzanak különféle fémtárgyakat és más mágneseket, a sérülések elkerülése érdekében ezért ne kerüljön a közelükbe penge, éles tárgyak és más mágnesek. A mágnesek tartósan károsíthatnak olyan elektromos berendezéseket és eszközöket, melyeknek árt a mágneses mező (pl. pacemaker, hitelkártya, beléptetőkártya). Az ilyen tárgyakat mindig legalább 30 cm-es távolságra tartsuk a mágnesektől. Használaton kívül mindig tegyük az elválasztó kartont a mágnesek közé. 50 Celsius fok felett a mágnesek elveszthetik erejük egy részét vagy akár az egészet. A mágneses tartószerkezet felhelyezése előtt mindig tisztítsuk meg az akvárium üvegét, mert az üvegfelület szennyeződései károsan befolyásolják a rögzítést, így a pumpa lecsúszhat, és megsérülhet, ill. más kárt okozhat. E használati utasítást biztonságos és záraz helyen őrizzük meg.

ÜZEMBE HELYEZÉS Mielőtt a készüléket üzembe helyezzük, minden esetben győződjünk meg arról, hogy az összes alkatrész ép. Mielőtt a vízbe nyúlnánk, MINDIG áramtalanítsuk a vízpumpát, és minden vízbe nyúló elektromos készüléket. Győződjünk meg arról, hogy a hálózati feszültség megegyezik a készüléken feltüntetettel.

A vibráció által okozott zaj és zavarok megelőzése érdekében tanácsos úgy elhelyezni a pumpát, hogy az oldala ne érintkezzen az akvárium üvegével, és ne függőlegesen álljon az akvárium alján.

Tekerjük le az elektromos kábelt. A belső rögzítőegység gömbcsuklóján lévő tüskét illesszük a pumpa megfelelő nyílásába (2. ábra). Merítsük teljesen víz alá a pumpát, és fordítsuk függőleges helyzetbe, hogy a levegő távozhasson a rotorkamrából. A pumpát a belső rögzítőegységgel rögzítsük az akvárium üvegéhez a kívánt helyen (előtte ne felejtsük megtisztogatni az üveget. Egyik kezünkkel tartsuk a pumpát az akváriumon belül, a másikkal pedig a külső rögzítőegységet helyezzük kb. 10 cm-re a belső rögzítőegységtől az akvárium üvegére kívülről. Lassan mozgassuk a külső rögzítőegységet a belső felé, míg nem érezzük, hogy a mágnesek vonzzák egymást. Úgy helyezzük el a külső rögzítőegységet, hogy a két rögzítőegység közepe egybe essen (3. ábra). Állítsuk be a vízáram irányát. Helyezzük áram alá a készüléket. A Koralia Evolution pumpák biztonsággal működnek időkapcsolóra kötve is. Ha a ki-bekapcsolások gyorsan követik egymást, tanácsos a felső kamra belsejében lévő kis gumiütközőt hathavonta cserélni.

KARBANTARTÁS Mielőtt a vízbe nyúlnánk, MINDIG áramtalanítsuk a vízpumpát, és minden vízbe nyúló elektromos készüléket. A rendszeres tisztítás s karbantartás jobb és hosszabb működést eredményez. Egyik kezünkkel tartsuk a pumpát, a másikkal távolítsuk el a külső rögzítőegységet. Az 4. ábrának megfelelően szedjük szét a pumpát. A rotorról, a gumiperselyről és a kamráról  puha kefével távolítsuk el a felrakódásokat. Ne használjuk vegyi tisztító- és oldó szereket. Szereljük össze a készüléket, ügyelve arra, hogy a pumpakamra két részének peremén a vájatok megfelelően illeszkednek (5. ábra), és a rotor is a helyén van (6. ábra). Az elektromos rendszer hirtelen ingadozásai által okozott rendellenes zaj és/vagy nem kielégítő teljesítmény esetén újra kell indítani a pumpát.

GARANCIA A készülékre a vásárlástól számított 24 hónapos garancia érvényes, mely az anyag- és a gyártási hibákra terjed ki. A garanciajegyet a kiskereskedőnek kell kitöltenie, és a készülékkel, valamint a vásárlást igazoló blokkal együtt visszaküldenie. A garancia a hibás alkatrészek cseréjére terjed ki. A készülék postázásának költségei a vevőt terhelik. A garancia nem terjed ki a készülék nem megfelelő használatából és annak elhanyagoltságából eredő hibákra, fagyhatásra, felrakódásokra, a szakszerűtlen javítási kísérletek következményeire, az elhasználódó és így rendszeresen cserélendő alkatrészekre, valamint a készülék használatából eredő esetleges közvetett károkra. A garancialapon kitöltendők: Az eladás dátuma, a kereskedő aláírása és pecsétje.<< Vissza a termékoldalra